Méreg került a levegőbe, de már visszatérhettek a lakók

Korábban hidrogén-cianidot mutattak ki a levegőben, és 120 embert kiköltöztettek.

MTI
2017. 11. 03. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője péntek esti tájékoztatása szerint a tűzoltók az anyagot mentesítették és elszállították. A mentők egy embert kórházba vittek.

A megyei katasztrófavédelem mobil laborjának korábbi mérései hidrogén-cianidot mutattak ki a levegőben, a jelenléte a későbbiekben már nem volt kimutatható.

A katasztrófavédelmi szóvivő korábbi közlése szerint az otthonukat elhagyni kényszerülő embereknek megnyitották az egyik általános iskolát, ahol fűtött helyen várhatták meg, amíg visszamehettek lakásaikba.

A hidrogén-cianid közönséges körülmények között színtelen, könnyen párolgó folyadék. Szaga a keserű manduláéra emlékeztet. Gőzei mérgezőek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.