Potencianövelőt és védett madarakat is találtak a német csempészeknél

A nyolcszáz tabletta és tíz tengelic egy Röszkén megállított személyautóból került elő.

MN
2017. 11. 15. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sofőr és utasa ellen is vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy meghiúsult áprilisi csempészakció után.

A két német állampolgárságú férfi Röszkénél, Szerbia felől próbált átlépni a magyar határon, a NAV pénzügyőrei azonban alaposan átvizsgálták kocsijukat, és meglepő dolgokat találtak: a hátsó ülésen és a csomagtartóban tíz tengelic madár ücsörgött – a sofőr ismerőse ezeket Törökországban szerezte be, és környezetvédelmi engedély nélkül próbálta behozni az itt védettnek számító állatokat.

A sofőr már más ügyben volt ludas: 800 darab, engedély nélkül szállított potencianövelőt rejtegetett az autóban, ami a mennyiség miatt biztosan nem egyéni felhasználásra szánt.

A vádhatóság a sofőrrel szemben természetkárosítás és egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt, míg utasával szemben természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat.

Mindkettőjükre felfüggesztett börtönbüntetést kértek, a két férfi bűnösségéről ugyanakkor a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.