Sok idős embert átvert egy veresegyházi férfi

Huszonegy embertől csalt ki pénzt az 57 éves gyanúsított.

MN
2017. 11. 24. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelési javaslattal zárták le az óbudai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki pénzt csalt ki idős emberektől – írja a Police.

Az ötvenhét éves veresegyházi lakos 2017. január 5-én a főváros III. kerületében azzal az indokkal szólított meg egy idős nőt, hogy karácsonyi ajándékcsomagot hozott neki. A férfi a lakására kísérte a nőt, ahol egy háztartási cikkekből álló csomagot adott át neki, és a csomag kiszállításáért huszonnégyezer forintot kért. Az idős nő azonban közölte, hogy nincs ennyi pénze otthon, ezért elmentek egy bankautomatához, amiből kivett huszonnégyezer forintot, és átadta a férfinak. A sértett utólag gyanúsnak találta a dolgot, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A közterületi kamerák felvételei alapján az elkövetőt a rendőrök azonosították, és március 23-án otthonában elfogták. A nyomozás adatai szerint a férfi 2015 októbere és 2017 márciusa között huszonegy idős embertől csalt ki húszezer forint körüli összegeket hasonló módszerrel.

A nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett ügyiratokat vádemelési javaslattal elküldték az illetékes ügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.