Szolnoki lakástűz: hibázhatott a katasztrófavédelem, nyomoz a főügyészség

Sajtóinformációk szerint halálos hibát próbálhattak meg eltussolni.

MN
2017. 11. 24. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

S. Tóth Anikó sajtószóvivőt az MTI azzal kapcsolatban kereste meg, hogy sajtóinformációk szerint a katasztrófavédelem szerette volna eltitkolni az ügyet, mert a füstszivárgásról szóló bejelentés alapján nem tartotta szükségesnek az azonnali intézkedést.

A szóvivő elmondta: a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az esettel kapcsolatban azonnal vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárását követően a megyei katasztrófavédelmi igazgató megtette a szükséges feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen – közölte S. Tóth Anikó, aki a belső vizsgálat megállapításairól nem nyilatkozott.

A katasztrófavédelem honlapján szereplő információk szerint október 22-én egy szolnoki, Liget úti társasház egyik lakásához riasztották a tűzoltókat, mert onnan füst szivárgott. A tűzoltók kívülről, létrán jutottak be a lakásba, de annak lakóján már nem tudtak segíteni. A gáztűzhely mellett egy földre ejtett, füstölgő olajos serpenyőt találtak, mellette konyharuhák égtek, a szoba telítődött füsttel.

A Lánglovagok.hu csütörtökön arról számolt be, hogy halálos hibát tussolhatott el a katasztrófavédelem. Információik szerint egy társasház gyűjtőkéményből visszaáramló füst miatt kért segítséget az egyik lakó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítása azonban nem tartotta fontosnak az azonnali intézkedést, és azt közölték a telefonálóval, hogy a legközelebbi munkanapon, tehát a másnapi nemzeti ünnep miatt október 24-én valószínűleg ki fog menni a katasztrófavédelemtől a kéményseprő, és megnézi, mi lehet a baj. A tűzoltóportál úgy tudja, később már a rendőrség kért segítséget, mert – ugyanebben a házban – nem tudtak bejutni egy idős nőhöz, és füstszagot éreztek. Ekkor a műveletirányítás már riasztotta a tűzoltókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.