Több mint 58 kiló marihuánát találtak Röszkénél

A kábítószer piaci értéke közel 110 millió forint.

MN
2017. 11. 13. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 58 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak Röszkénél – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 34 éves bolgár állampolgárral szemben. A tájékoztatás szerint a férfi szombaton 4 óra 35 perckor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy autószállító járművel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak az elsődleges vámvizsgálat során gyanús lett, hogy az utánfutót átalakíthatták, ezért a járművet és annak sofőrjét szigorított vámvizsgálatra irányították. Az utánfutó padlólemezének megemelését követően, egy kialakított rejtekhelyen 73 csomag, összesen 43 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján marihuánát – találtak.

Néhány órával később, 7 óra 45 perckor egy 49 éves szerb férfi jelentkezett gépjárművel belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámvizsgálat során a gépkocsiban szállított ajtókban 30 csomagban, összesen 15 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján marihuánát – találtak.

A két gépkocsiban talált kábítószer piaci értéke közel 110 millió forint.

A rendőrök a bolgár és a szerb férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.