Vádat emeltek a feleségét feldaraboló hentes ellen

A férfi a testrészeket elégette, hogy eltüntesse a bűncselekmény nyomait.

MN
2017. 11. 02. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki 2017 márciusában Nemesgörzsönyben megölte feleségét, majd hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, a holttestet feldarabolta, a testrészeket elégette, a visszamaradó hamut, maradványokat pedig a szennyvízaknába öntötte.

Az ügyészség közölte: a vádiratban foglaltak szerint a korábban húsipari szakmunkásként külföldön dolgozó férfi házassága 2015-ben megromlott, de közösen nevelt, korábbi házasságaikból született gyermekeik miatt együtt éltek azt követően, hogy a férfi 2016 májusában végleg hazaköltözött. A házastársak konfliktusához hozzájárult, hogy a férfi a hazaköltözése után állandó munkát nem vállalt, így a család a korábbi megtakarításaiból és az asszony keresetéből élt.

2017 március elején, tűzifagyűjtést és rakodást követően a vádlott tiszta ruhát keresett magának, amikor a szekrénybe nyúlva észrevette, hogy a nagyobb összegű megtakarításukat tartalmazó boríték nincs a megszokott helyén, amit a kazánházban tartózkodó feleségén számon kért. A férfi a pénz eltűnésével kapcsolatban adott válaszra a nő torkát ököllel nagy erővel megütötte, amitől az asszony összeesett. A vádlott a földön fekvő, mozdulatlan feleségét magára hagyta, majd amikor mintegy fél óra múlva visszament hozzá, megállapította, hogy az asszony meghalt.

A férfi ekkor elhatározta, hogy felesége holttestét és a bűncselekmény nyomait eltünteti, ezért a holttestet feldarabolta, majd az éjszaka folyamán a ház kazánjában elégette. A visszamaradó hamut és maradványokat a szennyvízaknába öntötte, a kazánházat pedig kitakarította.

A vádlott másnap rendőrségi bejelentést tett felesége eltűnéséről, de az ennek nyomán megindult közigazgatási eljárásban beismerte az asszony megölését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.