Vádat emeltek a kakucsi lány gyilkosa ellen

Gyerekkori ismerőse egy vadásztőrrel szúrta halálra Vivient, a fegyvert ezután egy kéménybe dobta.

MN
2017. 11. 07. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Pest Megyei Főügyészség a kakucsi K. Bálintot, aki tavaly március 4-én tucatnyi tőrdöféssel kivégezte ismerősét, a szintén kakucsi M. Vivient.

A fiatal, gazdálkodóként dolgozó férfi régóta vonzódott későbbi áldozatához; bár a vádlottnak is volt élettársa, többször tett kisebb szívességet és ajánlatot Viviennek, gyakran fuvarozta autójával a lányt – aki azonban mindig visszautasította közeledését.

Így történt a bűntény hajnalán is: a sértett egy népligeti diszkóban szórakozott barátaival, majd SMS-ben kérte a vádlottat, hogy jöjjön el érte Kakucsról Pestre. K. Bálint autóba ült, de elhozta magával vadásztőrét.

Mikor visszaúton már a falu határában jártak, a vádlott megállította kocsiját, és 13 késszúrással megölte a nőt, aki perceken belül életét vesztette. K. Bálint ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, eldugta az áldozat táskáját, majd hazament, és egy kéményben elrejtette a gyilkos fegyvert is.

A fiatal lányt rövid ideig eltűntként keresték, ám a dabasi és Pest megyei nyomozók profi munka során, három napon belül azonosították és elfogták a vádlottat. K. Bálint azóta is előzetes letartóztatását tölti, ha a bíróság egyetért a vádpontokkal, akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.