Az elmúlt fél évből semmire nem emlékszik a Bulgáriában balesetet szenvedett lány

„Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele” – mondta édesapja.

MN
2017. 12. 05. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szülei legnagyobb örömére már otthon van a Burgaszban autóbalesetet szenvedett és hetekig kómában fekvő lány – írja a Blikk.

A lap szerint még nagyon hosszú az út a teljes gyógyuláshoz, és a fiatal nő édesapja nem is vállal munkát, hogy a nap 24 órájában lánya segítségére lehessen. „A memóriájával és a mozgásával még komoly bajok vannak. Nem emlékszik semmire, ami május után történt vele. Érdekes, hogy a régmúlt történéseivel tökéletesen tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás. Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele” – mondta az édesapa a Blikknek.

Napjában több szakember is érkezik otthonukba: van, aki a mozgásban segít, míg más az emlékezésért felelős agyi részt segít fejleszteni. „Semmiféle fizikai tünet, álmosság vagy éppen kimerültség nem érdekel, csak a lányom gyógyulása. Anyagilag sem egyszerű nekünk ez a történet, hiszen mindent nekünk kell fizetni, kivéve a fizikoterápiát, mert azt egy magánklinika átvállalta helyettünk” – fogalmazott, és hozzátette: lánya nagyon kitartó, „egy pillanatra nem tört még meg, nem akarta feladni, döbbenetes erővel küzd”.

A fiatal nő nyáron szenvedett autóbalesetet, amely miatt agyi ödéma alakult ki nála, két nyaki csigolyája eltört. Csaknem három hétig Burgaszban kezelték, mesterséges kómában tartották. Augusztus 10-én repülőgéppel szállították haza Bulgáriából. Sajtóinformációk szerint a lány idegenvezető barátjához ment ki nyaralni Bulgáriába, ahol július 19-én a kocsijuk lerobbant, és mielőtt mindenki ki tudott volna szállni, hátulról nagy sebességgel a járműbe rohant egy másik autó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.