Elfogták a bitcoinos rablókat Budapesten

A sértettnek azt ígérték, hogy digitális fizetőeszközre váltják majd át a pénzét.

MN
2017. 12. 28. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök elfogták azt a férfit és két társát, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön – írja a Police.

A 43 éves K. George és a 19 éves R. Péter szombaton 1 óra 40 perc körül a főváros XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkozott a sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit K. George beengedte a lépcsőházba, és felkísérte a harmadik emeletre, ekkor megjelent R. Péter, aki a lépcsőházban többször megütötte a sértettet, majd késsel megfenyegette, és elvette tőle a táskáját. R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol édesapja bérelt autóval várt rá, majd a gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

A sértett feljelentését követően a rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Később a nyomozók azonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, a 43 éves K. George-ot, és elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók szerdán az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították.    

A nyomozók a három férfi gyanúsítotti kihallgatását követően – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.