Negyvenhárom gyermeket vittek kórházba egy komádi iskolából

Az intézményben sokan rosszullétre, fejfájásra, szédülésre panaszkodtak.

MN
2017. 12. 11. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen rosszullétre panaszkodtak egy oktatási intézményben Komádiban, a Petőfi Sándor utcában – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A helyszínre elsőként kiérkezett komádi önkormányzati tűzoltók megállapították, hogy az épületben három nyílt égésterű gázkazán működik. A helyszínre érkeztek a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is, akik az intézmény több helyiségében is gázkoncentrációt mértek.

Az iskolában ötven ember tartózkodott, őket a mentők vizsgálják.

Az MTI később arról számolt be, hogy negyvenhárom gyermeket és egy felnőttet kórházba vittek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt. Az általános iskolában többen rosszullétre, fejfájásra, szédülésre panaszkodtak. Az épületet átszellőztették, a mentők pedig a helyszíni vizsgálatok után tíz gyereket a berettyóújfalui, 33-at és egy felnőttet pedig a debreceni kórházba vittek. 

A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja, hogy az épületben van-e szén-monoxid-érzékelő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.