Nemzetőr fosztott ki egy férfit Kőbányán

A gyanúsított rendőrnek adta ki magát, és „intézkedés közben” vett el csaknem ezer eurót a sértettől.

MN
2017. 12. 11. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsarolással gyanúsítja a rendőrség azt a 32 éves fővárosi férfit, aki vasárnap hajnalban megtévesztéssel zsebelte ki áldozatát egy kőbányai szórakozóhelyen.

A gyanúsított egy külföldön élő, de hazalátogató fiatalt szemelt ki: követte a mosdóba, és magát rendőrnek kiadva megmotozta a sértettet, akitől 850 eurót vett el.

Ezután sietve próbált távozni, de a kifosztott férfinak gyanús lett a viselkedése: barátaival együtt utolérte és számon kérte az állítólagos rendőrt, az incidensre felfigyelő biztonsági őrök pedig visszatartották a tolvajt.

A gyanúsítottról később az is kiderült, hogy a nemzetőrség tagja. A kőbányai kapitányság zsarolás bűntette miatt őrizetbe vette a 32 éves férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

A Nemzetőrség nagy múltú civil szervezet, tagjai katasztrófahelyzet esetén önkéntesen segítenek a tűzoltóságnak vagy a rendőrségnek. A szervezet tagsága egyenruhát, saját rangjelzéseket visel, hatósági jogköreik azonban nincsenek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.