Rendőrökre támadt a nevelőotthonból szökött fiatal

Rugdosta és halálosan megfenyegette a balassagyarmati rendőröket egy 15 éves fiú. „Elvágom a torkotokat!” – üvöltötte elfogása közben.

MN
2017. 12. 29. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paplan alól támadt az őt igazoltatni akaró rendőrökre egy 15 éves fiatal Balassagyarmaton: az eset még februárban történt, a három egyenruhás házkutatást tartott egy több épületből álló ingatlanban, és az egyik szobában az ágyon észrevettek egy paplannal fedett alakot.

Amikor a házkutatásban részt vevő hadnagynő lerántotta a takarót, az alatta megbújó fiú támadásba lendült: a levegőbe ütött és rugdosott, egy erősebb rúgása pedig el is talált egy rendőrt. A megtámadott törzsőrmester lefogta a kapálózó fiatalt, és kivitte az udvarra – ekkor derült ki, hogy a kamasz körözés alatt áll.

A fiú ezután sem állt le, megpróbálta lefejelni a helyszínt biztosító harmadik rendőrt is, miközben azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a hatóság embereinek torkát, tudja, hol laknak – és hogy saját magának fog sérüléseket okozni, amivel aztán a járőröket vádolja meg.

Az agresszív fiatalt minden próbálkozása ellenére bevitték, erőszakossága miatt pedig csak rosszabbul járhat: a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség most hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a fiút, egyúttal kérte javítóintézeti elhelyezését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.