Vádat emeltek a Szentendrei úti tragédia okozójával szemben

A férfit kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

MN
2017. 12. 28. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki még 2017. március 18-án ittasan okozott halálos balesetet a főváros III. kerületében, a Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi többórás italozás után a megengedett maximumot jelentősen túllépve, az óránkénti 70 helyett 165-170 kilométeres sebességgel vezette autóját a Rákóczi utcában a város felé haladva. Amikor a vádlott a Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződéséhez ért, változatlan sebességgel belerohant a balra nagy ívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek gépkocsijába. A vétlen autó sofőrje és utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette, míg a vádlott súlyos sérüléseket szenvedett.

A 2017 júliusáig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg is házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett vádlottra az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. Ezen túlmenően az ügyészség a közúti járművezetéstől végleges hatályú eltiltást is indítványozott, mivel a hatóság megállapította a vádlott vezetésre alkalmatlanságát. A halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettét a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti – derül ki a közleményből.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.