A kislányát az ölébe kapva menekült a nő lövöldöző volt barátja elől

A szomszédok úgy vélik, hogy szerelemféltés miatt gyilkolhatott a 26 éves fiatalember.

Szabó Zs. László
2018. 01. 08. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt hétfőn az a fiatal édesanya, akire korábbi élettársa lőtt rá Rákoskeresztúron. A lövöldözésnek ezzel már három halottja van. A 26 éves férfi magával is végzett, miután rálőtt a nőre, előzőleg pedig a szomszédok szerint szerelemféltés miatt gyilkolhatott meg egy férfit vasárnapra virradó éjjel egy társasház lakásában. Az egyébként jellemzően kifejezetten csendes Újlak utca lakói még délután sem ocsúdtak fel a tragédiából, az utcán időző lakók kivétel nélkül a történtek körülményeit, okait firtatták. A gyilkos lövések éjfél körül dördültek el.

Az áldozatok otthonába rontó támadó, Cs. Norbert – a Magyar Nemzet információi szerint – kezében egy távcsöves vadászfegyverrel előbb hidegvérrel végzett a lakásban tartózkodó férfival, aki a helyszínen életét veszítette. Ezt követően a támadó volt barátnője gyermekét az ölébe kapva rohant a lépcsőházban lefelé. Nem jutottak azonban messze: az utcán, egysaroknyival odább a férfi már a nőre tüzelt. Az alig húszéves nő összeesett, ezt követően Cs. Norbert maga ellen fordította a fegyvert.

A késői órán még ébren lévő szomszédok csak a lövéseket hallották. Igaz, volt, aki akkor azt gondolta, szilveszterről megmaradt tűzijátékok durrogtak. Elmondásuk szerint viszont egy lakó tanúja volt az eseményeknek. Ő szaladt le a kezében pléddel segíteni. Mire leért, már a fegyveres is földön feküdt. Mivel nem tudta, milyen állapotban van a támadó, odébb rúgta a puskát, majd betakarta a kislányt, aki a leszámolással felérő lövöldözésben fizikai sérülést nem szenvedett. A 24.hu egyébként úgy tudja, a gyermek édesapja nem Cs. Norbert, de nem is az áldozat.

A helyszínen munkatársunknak arról is beszéltek, hogy a nő életéért több mint egy órán át küzdöttek a mentők az utcán, mielőtt kórházba szállították. Sérülései életveszélyesek. A támadó viszont olyan súlyosan sebesítette meg magát, hogy később életét vesztette.

A lakók szerint egyébként kifejezetten csendes az Újlak utca, nem jellemzők az utcai veszekedések. A társasházakon jól látszik, hogy néhány éve újították fel őket, az utcai kukák mellett a vízkereszt után kidobott fenyők halmozódnak. A helyiek szerint csak ritkán hallani hangoskodó fiatalok hangját. De azt is elmondták: nem ismeretlen számukra a helyszínelők jellegzetes öltözéke és a rendőrautók látványa. Körülbelül két éve ugyanis egy mentális és pszichikai betegséggel küszködő fiatalember ölte meg a lakótelepen az édesapját. Őket jobban ismerték. Nem úgy a vasárnapi tragédia áldozatait. Mint megtudtuk, még egy hónapja sem laktak az utcában, egy fővároshoz közeli településről származnak. A fiatal nőt és a kislányt viszont olykor látták az utcán sétálni.

Az utca elején parkoló autók között feltűnő volt egy fehér Volkswagen, a kocsin még vasárnap délután is a nyomokat rögzítették a helyszínelők. Ezzel érkezett a támadó. Halála miatt őt már nem vonhatják felelősségre. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.