Előzetes letartóztatásba helyezték a tornyospálcai emberölés gyanúsítottját

Ifjabb T. Béla a múlt szombaton a gyanú szerint megkéselte édesapját, aki belehalt a támadásba.

MN
2018. 01. 22. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a Nyíregyházi Járásbíróság a szombaton Tornyospálcán történt emberölés gyanúsítottját – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. A végzés nem jogerős.

Toma Attila közleményében azt írta, a nyomozás adatai szerint a gyanúsított január 20-a reggel tornyospálcai lakóházukban egy konyhakéssel több alkalommal megszúrta a karján és a mellkasán a vele közös háztartásban élő édesapját. Az idős férfi a mellkasát ért szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóság elől, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, mivel korábban már volt vele szemben eljárás élet elleni bűncselekmény miatt – közölte a szóvivő.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Mint hétfő reggel a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a gyanúsított korábban a barátnőjét ölte meg, de abban az ügyben kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel 2004 februárjában jogerősen felmentették, és elrendelték kényszergyógykezelését. A kezelést azonban megszüntették. Sajtóinformációk szerint a gyanúsított ifjabb T. Béla egy ideje nem szedte be a gyógyszereit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.