Embert is ölt volna egy letört tükör miatt

A törött visszapillantó gazdája előbb pénzt követelt; aztán verekedni kezdett, és egy PBC-vágóval szurkálta meg haragosát.

MN
2018. 01. 08. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik azt a férfit, aki egy apróbb közlekedési baleset és egy törött visszapillantó tükör miatt majdnem halálra késelt egy idegent Budapesten.

Az eset 2016 decemberében, Pesterzsébeten történt, a vádlott a Nagykőrösi úton, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán haladt, amikor egy másik kocsi egy kereszteződésben letörte tükrét.

A dühös férfi leparkolt a balesetet okozó autó előtt – amit egyébként a sértett élettársa vezetett – és káromkodva követelte a visszapillantó árát. Mikor a sofőr partnere szóvá tette, hogy a károsult milyen hangnemben beszél velük, a vádlott a lehúzott ablakon keresztül benyúlt, és rángatni kezdte vitapartnerét.

Utóbbi kiszállt a járműből, a lökdösődés pedig verekedésig, sőt, késelésig fajult: a visszapillantó miatt őrjöngő vádlott ugyanis előkapott egy snitzert és többször mellkason szúrta vele haragosát.

A megkéselt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak a gyors orvosi ellátáson múlt, hogy nem halt bele a szúrásokba. Támadója ellen a napokban emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – a késelőnek életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie az illetékes bíróságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.