Fertőendrédi tragédia: megkezdődött a csecsemője megölésével vádolt nő pere

A nő azt állítja, nem emlékszik a történtekre, mert gyógyszert vett be.

MTI
2018. 01. 25. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

Pribusz Ágota ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, hogy a korábban Svájcban élő vádlott, N. Marietta 2016 májusában érkezett vissza Fertőendrédre az élettársához a februárban született gyermekével, Kendrával. A nő gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatót, gyermekét esetenként elhanyagolta, alkoholos befolyásoltsága alatt többször volt türelmetlen a gyermekkel, különösen a sírása zavarta.

A gyilkosság napján a vádlott reggeltől estig egyedül volt a gyermekkel a házban, délutánig legalább nyolc nyugtatót vett be. Délután a gyermek sírni kezdett etetés közben, ezért a nő legalább háromszor, vélhetően ököllel megütötte a fejét, és nagy erővel, hosszan rázta. A hét és fél kilogrammos csecsemő nem sokkal ezután meghalt.

A nő a halott csecsemőt az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, abban az állapotban találta meg a hazaérkező élettársa, aki azonnal hívta a mentőket. A mentők a több órája halott kisbabát megpróbálták újraéleszteni, kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. A vádlott ezután a rendőrök kiérkezéséig rendet rakott a szobában.

Pribusz Ágota ügyész kitért arra, hogy a csecsemő halálának közvetlen oka agyzúzódás volt. A sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki, hogy abba a gyermek rövid időn belül belehalt.

N. Marietta bírói kérdésre nem ismerte el a felelősségét. Azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, mert gyógyszert vett be, amelyeket az interneten rendelt, de tudja, hogy a gyermek nem sírt. Elmondta, hogy többször volt már kórházban a pánikrohamai miatt.

Habony János bíró azt mondta, hogy az igazságügyi orvos szakértők szerint nincs olyan baja a nőnek, ami megmagyarázhatná a cselekményt.

A nőnek van már egy 2008-ban született fia, akit a vádlott nővére gondoz. Eddig három alkalommal indult ellene büntetőeljárás, kétszer felfüggesztett, egyszer pedig nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.