Harminc kiló marihuánára bukkantak Ásotthalomnál

Három órán belül hatvanmillió forint értékű kábítószert találtak.

MN
2018. 01. 22. 5:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanmillió forint értékű kábítószert találtak Ásotthalomnál elfogott férfiak gépjárműveiben – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatott arról, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklás elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást egy 25 éves szerb állampolgárral szemben. A férfi egy FIAT típusú személygépkocsival Ásotthalom közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre még pénteken reggel, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrzés alá vonták. A vámvizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az autó alvázában kialakított rejtekhelyben és a jármű különböző részeiből, 27 csomagban, összesen 14 355 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószergyorsteszt eredménye szerint a talált anyag marihuána, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

Közel három óra elteltével ugyanezen a határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy 29 éves magyar–szerb állampolgár, az általa vezetett Audi típusú személygépkocsival. A NAV munkatársainak azonban ez a jármű is gyanússá vált, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az átvizsgálás során az autó jobb első ülése padlózatának gyári üregeiben ragasztószalaggal körbetekert csomagokra figyeltek fel. Ez esetben 30 csomagban, 14 933 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak. Az elvégzett kannabiszteszt marihuána jelenlétére pozitívan reagált, a kábítószer feketepiaci értéke megközelítően 30 millió forint.

A rendőrök a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Szegedi Járásbíróság 2018. január 20-án mindkét férfira vonatkozólag  elrendelte. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.