Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Budapesten

Az Emirates gépe utasrosszullét miatt szállt le Ferihegyen.

MN
2018. 01. 08. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten szakította meg útját az Emirates EK 237-es számú, Dubajból Bostonba közlekedő járata – írja az AIRportal.hu. A szakportál szerint repülőgép személyzete utasrosszullét miatt döntött a ferihegyi útmegszakítás mellett.

A leszállást követően az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat munkatársai az OMSZ helyszínre riasztott mentőegységével közösen megkezdték a rosszul lett utasok ellátását.

Az Emirates gépein egyébként igencsak komoly arzenált vonultatnak fel olyan eszközökből, amellyel rosszulléttel küzdő utasokon lehet segíteni. Az AIRportal szerint a társaság minden repülőgépén van sürgősségi orvosi láda, oxigénpalackok, lélegeztető maszkok, defibrillátor, valamint egy nonstop orvosi tanácsadó szolgáltatással összekötött, úgynevezett telemedicina egység. Ez a szerkezet telekommunikációs csatornán keresztül összekapcsolja a légiutas-kísérőket légi egészségügyi szakértőkkel, akik így azonnal képesek felmérni az utas állapotát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.