Korábban a barátnőjét ölte meg a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

Kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel akkor jogerősen felmentették.

MTI
2018. 01. 20. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával tornyospálcai otthonukban. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában – nyomozati érdekből – bővebb tájékoztatást egyelőre nem adhat a rendőrség.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves, kisvárdai nőt augusztus 17-én egy diszkózás után elcsalta egy elhagyatott helyre, és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – az orvos szakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel – 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A Blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.