Tizenkét év fegyház a kolumbiai egyetemistát csoportosan megerőszakolóknak

Hárman megerőszakolták a fiatal nőt, aki autóstoppal ment volna Pozsonyba.

MN
2018. 01. 31. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budaörsi Járásbíróság egyaránt tizenkét év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a 2010-ben egy kolumbiai nő ellen elkövetett csoportos nemi erőszak ügyében az első- és a másodrendű vádlottat. F. L.-t és Cs. I.-t tíz évre a közügyektől is eltiltották az elsőfokú ítéletben – tartalmazza a bírósági közlemény.

R. R. harmadrendű vádlottat a bíróság szintén bűnösnek találta szexuális erőszak bűntettében, őt tíz év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. P. N. B. negyedrendű vádlottat személyi szabadság megsértéséért két év öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

A szexuális bűncselekmény áldozata egy kolumbiai állampolgárságú, egyetemi tanulmányait Németországban folytató nő volt, aki egynapos városnézésre érkezett Budapestre. Őt előbb idegenrendészeti ellenőrzésnek vetették alá, majd szabadon engedték az idegenrendészeti őrizetből. A nő ezt követően a népligeti autóbusz-pályaudvarról Pozsonyba akart utazni, de aznap már nem indult busz.

A nő ezért autóstoppal próbált meg Pozsonyba jutni. A vádlottak vették fel a gépkocsijukba azzal, hogy ötven euróért elviszik a szlovák fővárosba, ám ehelyett Érdre vitték. Ott egy „furcsa” kávét akartak megitatni a nővel, amit ő elutasított, majd a gépkocsiból kiszállva segítséget próbált kérni, azonban a vádlottak visszatuszkolták az autóba.

Ezután a vádlottak altató-kábító hatású anyagot tartalmazó szénsavas italt itattak meg az egyetemistával, aki ettől elkábult. A kolumbiai hallgatót Érd külterületére vitték, levetkőztették, majd az egyik vádlott a gépkocsiban közösült vele, a másik két vádlott egyéb szolgáltatásokra kényszerítette őt. Utána a vádlottak visszaültek a kocsiba, és a nőt Budapest XI. kerületébe szállították, ahol kirakták és magára hagyták.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és a védőik fellebbeztek a nem jogerős ítélet ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.