Több mint nyolcezer csomag hamis óvszert foglalt le a NAV

A benzinkúthálózatnál talált terméket eltávolították a polcokról.

MTI
2018. 01. 29. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint nyolcezer csomag védett márkajelzéssel ellátott hamis óvszert foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – közölte az adóhatóság hétfőn az MTI-vel. A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy benzinkúton hamis márkajelzésű óvszereket találtak, majd ellenőrzést tartottak a beszállító cégnél is. A logisztikai raktárban több mint 2500 védett márkajelzéssel ellátott, a termék hazai képviselője szerint jó minőségű, de hamis gumi óvszereket találtak – írták a közleményben.

Az ott szerzett információk alapján még aznap ellenőriztek a pénzügyőrök egy másik raktárt is, ahol a fellelt mennyiségnek csaknem a kétszerese, ötezer hamis óvszer került elő. A hamis óvszereket a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A NAV-val együttműködve a benzinkúthálózat eltávolította polcairól a hamis termékeket – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.