Fél éve hiába keresik a Teréz körúti motoros rablót

Társával Gyurka Csaba 10 millió forintot zsákmányolhatott; a tettesek motoron menekültek el.

MN
2018. 02. 01. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb körözést adott ki a BRFK a 42 éves Gyurka Csaba ellen, aki a hatósági információk szerint tavaly július 26-án, a Teréz körúton megvert és kirabolt egy férfit, majd segédmotoros kerékpáron elhajtott a pénzzel.

Bár a rendőrségi körözés erre nem tér ki, segítőtársa is volt, akit tavaly augusztusban, Zamárdiban fogtak el: a Hírpress szerint páros egy gázspray-vel támadt az áldozatra, akitől 10 millió forintot vettek el – tehát valószínűleg nyomon követték, tudtak a nála lévő összegről.

Gyurka Csaba egyébként nem alkalmi bűnöző, igazi nehézfiúnak számít: a Pécsi Napilap 2006-ban még a tíz legkeresettebb baranyai bűnöző között említette; akkor éppen életveszélyt okozó súlyos testi sértés, garázdaság miatt  körözték.

A BRFK kéri, hogy aki a fotón látható gyanúsítottat fölismeri, tud tartózkodási helyéről vagy az elkövetett bűnügyről, az akár névtelenül is tegyen bejelentést ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.