Háromezer védett madár tetemét rejtette a furgon

Egy román férfi furgonjából, 16 hűtőtáskából került elő a több ezer lemészárolt madár.

MN
2018. 02. 04. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 73 millió forint értékben szállított illegálisan levadászott védett madarakat egy román férfi, akit tavaly októberben az M5-os autópálya lajosmizsei szakaszán buktattak le rendőrök és NAV-nyomozók.

A lajosmizsei rendőrök átvizsgálták a Mercedes furgont, a raktérben pedig 16 hűtőtáskában összesen 2946 madár tetemére találtak. A kirendelt igazságügyi szakértő szerint a madarak védett, illetve „az európai közösségben természetvédelmi szempontból jelentős” fajhoz tartoztak.

A 34 éves sofőr ellen természetkárosítás gyanújával indult rendőrségi eljárás: a nyomozás a napokban zárult le, a rendőrség pedig vádemelési javaslatot tett az ügyben a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.