Hat kiló aranyat találtak a pénzügyőrök Röszkén

Közel hatszáz arany ékszer került elő egy macedón férfi autójából. A feketén behozott nemesfémet a kocsi alvázában találták meg.

MTI
2018. 02. 11. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem hat kilogramm arany ékszert találtak a pénzügyőrök egy macedón férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen – tudatta vasárnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a pénzügyőrök a belépésre jelentkező férfi járművének szigorított ellenőrzésekor az autó átalakított alvázából csaknem hatszáz darab különböző arany ékszert – gyűrűt, karperecet, karláncot, fülbevalót, medált, nyakláncot –, valamint 313 gramm, kis szemű, kötegelt arany nyakláncot találtak.

A mintegy 10 millió forint értékűre becsült ékszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak – mondta az alezredes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.