Havazás a Dunántúlon, elakadt kamionok nehezítik a közlekedést

Szlovénia lezárta a határt a tehergépkocsik előtt, Pápa, Veszprém és Kápolnásnyék térségében ónos eső esik.

MN
2018. 02. 07. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik szerda hajnaltól – figyelmeztet az Útinform –, a nyugati határ mentén havazik, Komárom-Esztergom megyében és Pest megye déli részén szállingózik a hó, Pápa, Veszprém és Kápolnásnyék térségében ónos eső, Tapolca, Keszthely és Marcali környékén pedig havas eső esik. A Dunántúl további területein elszórtan esik vagy szemerkél az eső.

A gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak sónedvesek, vizesek, Zala megye egyes területein a frissen esett hó miatt havas vagy latyakos az utak burkolata. A látási viszonyok kielégítőek, ahol intenzíven havazik, ott lecsökkent a látótávolság.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 216-os kilométernél egy kamion keresztbefordult, és mindkét sávot elfoglalja. Ezért a 211-es Nagykanizsa-centrum csomópontnál a forgalmat kiterelik a pályáról.

A szlovén hatóság szerda reggeltől korlátozza a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok kilépését az M70-es autóúton. A korlátozás csak a tornyiszentmiklósi határátkelőt érinti. A korlátozás alá eső kamionokat a kisebb átkelőhelyeken továbbra is átengedik a határon.

A 8-as főúton, a 43-as kilométernél, Veszprém közelében két személyautó ütközött össze, a 4 sávból jelenleg 2 sávot elfoglalnak a sérült járművek. Torlódik a forgalom.

A 74-es főúton, Bak közelében, a 31-es kilométernél két kamion elakadt. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták. Szintén a 74-es főúton, Zalaegerszeg térségében, az 53-as kilométernél két személygépkocsi és egy kamion ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

A 86-os főúton, a 46-os kilométernél, Nádasd közelében egy kamion műszaki mentése miatt a fél útpályát lezárták.

Szintén a 86-os főúton, a 63-as kilométernél, Egyházasrádóc közelében egy személyautó és egy kamion ütközött össze. A főutat lezárták, a forgalmat elterelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.