Drogkereső kutya buktatta le a heroincsempészt

A macedón férfi autójában majdnem 12 kiló heroint próbált behozni az országba, de Dolly szagot fogott.

MN
2018. 03. 22. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 140 millió forint értékű heroint próbált meg autója ülésébe rejtve az országba csempészni egy macedón férfi, de a Dolly nevű kábítószerkereső rendőrkutya lebuktatta – közölte a rendőrség. A férfi a röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre szerdán reggel. A rendőröknek feltűnt zavart viselkedése, ezért kábítószer-kereső kutyával vizsgálták át az autóját.

A Dolly nevű keresőkutya az autó jobb első ülésénél jelzett, az ülés alatt a rendőrök egy rejtekhelyen 15, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak, amelyek súlya összesen 11 700 gramm volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt és az elsődleges szakértői vélemény szerint az anyag heroin, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 140 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a macedón férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki, kábítószer birtoklásának megalapozott gyanújával. Bűnügyi őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.