Elkezdődött a tavalyi Szentendrei úti halálos baleset okozójának tárgyalása

Az ütközésben vesztette életét Janza Richárd ifjúsági kajakbajnok.

MTI
2018. 03. 26. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott és a tanúk meghallgatásával elkezdődött hétfőn a Szentendrei úti halálos baleset okozójának tárgyalása – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott tavaly márciusban többórás italozás után autóba ült, és 165-170 kilométeres sebességgel haladt. A III. kerületi Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében nem észlelte a piros lámpánál várakozó másik autót, és lassítás nélkül nekiütközött. A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, a vádlott pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfival szemben halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat december végén.

A hétfői tárgyaláson a bíróság kihallgatta a vádlottat, aki nem tett érdemi vallomást. Ezt követően tanúk meghallgatásával, illetve tanúvallomások és szakértői vélemények felolvasásával folytatódott a tárgyalás. Védői indítványra a bíróság elrendelte a szakértői vélemények kiegészítését. A következő tárgyalási nap május elején lesz.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.