Holttestek Szentendrén: kihalt gépházban találtak rájuk

Leszámolás vagy baleset is történhetett a kerékpárút mellett, a helyiek szerint biztonságos a környék.

Molnár Richárd
2018. 03. 16. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a rendőrség egyelőre nem kezeli tényként, a körülmények kettős gyilkosságot sejtetnek Szentendrén, ahol két holttestet találtak járókelők csütörtökön a délutáni órákban. Az azonosítatlan testekre a város Duna-parti, erdős részén bukkantak, egy kerékpárút mellett, a szennyvíztelep közelében. A hullák egy használaton kívüli, betonból készült vízátemelő gépház mélyén voltak, amelynek alján ottjártunkkor állt a víz, tetején különféle hulladék úszott. A holttestek a verem mélyén hosszú hónapokig is észrevétlenül maradhattak, ezt a nem hivatalos rendőrségi információk is sejtetik. Kóbor kutyák, más állatok bizonyosan nem juthattak le a verem mélyére, így ha külsérelmi nyomokat találtak a testeken, csak a zuhanástól vagy fizikai bántalmazástól származhattak. Tény azonban, hogy a verem széléről könnyen leeshet, aki például erős alkoholos vagy kábítószeres hatás alatt áll.

A környéken élők szerint a területen nem szoktak megjelenni hajléktalanok vagy kábítószer-használók. Általában sok kiránduló, sportoló és kerékpáros megfordul az egyébként pompás parti kilátással rendelkező területen. Sok helyen azonban eldobott sörösdobozokra, csikkekre bukkantunk, így valószínűsíthető, hogy kisebb italozó társaságok is gyakran töltik idejüket az erdős részeken. Ottjártunkkor egy kapucnit viselő, furcsamód az esőben sétálgató férfi érdeklődésünkre azt mondta, hogy talán alvilági leszámolás történhetett, hiszen Szentendrén sok vállalkozás van orosz üzletemberek kezében, akiktől szerinte nem idegenek az efféle módszerek. Annyi bizonyos: a holttestek elrejtésére a terület megfelelőnek tűnik, ám mivel a gépház közvetlenül a – jobb időjárási körülmények között jóval forgalmasabb – kerékpárút mellett van, nem lehetett örökké titokban tartani egy esetleges gyilkosságot. A tett valószínűleg a helyszínen történhetett, mert a szűk kerékpárút mindkét végét oszlopok zárják el az autók elől. Bár az is igaz, a hullákat a tettesek más módszerekkel is idehozhatták.

A halálesetekkel összefüggésben az elsődleges adatok alapján nem zárható ki bűncselekmény elkövetésének gyanúja, így az ügyet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.