Kamupártok hamisították a csongrádi DK-vezetők ajánlásait

Mindszenti és szentesi esetről is tudunk, hat, illetve tíz hamis aláírással.

Koncz Tamás
2018. 03. 23. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikusok aláírását is simán listáikra hamisítják a kamupártok – derült ki egy, a Magyar Nemzethez eljuttatott levélből. Jancsovics Attila, a Demokratikus Koalíció mindszenti vezetője kereste meg lapunkat azzal, hogy hat olyan párt jelöltjéhez is odabiggyesztették ajánlását, akiket biztosan nem támogatott volna.

– Én a szentesi 3-as számú választókörzet két esélyes jelöltjét, a DK-s Eörsi Mátyást és a jobbikos Szabó Zoltán Ferencet ajánlottam, aztán szóltak nekem, hogy valami trükk lehet, mert ezek mellett még 6 másik aláírásom is van – mondta lapunknak Jancsovics.

A mindszenti politikus kikérte adatait a helyi választási bizottságtól, és megdöbbenve tapasztalta, hogy neve a Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt, a Magyarországon Élő, Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (Medete), a Családok Pártja, az Összefogás Párt és az Összefogás a Civilekért Párt listáján is szerepel. Az ügynek külön pikantériát ad, hogy a Medete jelöltje, Halál Gina és az Összefogás reménysége, Halál József a jelek szerint családi vállalkozásként űzi a politikát, hiszen Facebook-fotóik alapján apa és lánya indult egymás ellen a 3-as körzetben.

 

Jancsovics Attila feljelentést tett választás rendjének megsértése miatt, ismeretlen tettes ellen – ügye pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került.

Hasonlóan járt információink szerint Kiss Csaba, a DK szentesi elnöke: két ajánlóívet írt alá, de adatainak ellenőrzésekor észrevette, hogy ahhoz még 10 hamis ajánlást is hozzácsaptak ismeretlenek.

A kamupártok – azon túl, hogy anyagi érdekekből hajtanak az esetenként több száz milliós kampánytámogatásra, és összesen 7-8 milliárd forintot markolhatnak fel – komoly zavart kelthetnek az ellenzéki oldalon: alkalmi formációik, megtévesztő neveik több ezer vagy akár tízezer szavazó ajánlását téríthetik el, és ennyivel kevesebb esélyt hagynak a valódi ellenzéki pártok jelöltjeinek.

Mindez egyértelműen a kormánypártoknak kedvez, akik az alacsony részvételben és az ellenzéki oldalon tapasztalható – a választókat visszariasztó – zűrzavarban érdekeltek. 

Erről beszélt a Hír TV-ben Mikecz Dániel, a Republikon Intézet elemzője is: mint mondta, a kamupártok puszta léte is csökkenti a bizalmat a választási rendszerrel és végső soron az egész demokráciával szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.