Órákig rugdosta cellatársát, vádat emeltek ellene

A zárkában tartózkodó másik sértett is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

MTI
2018. 03. 26. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki 2016 nyarán két zárkatársát is bántalmazta – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit kényszerítés bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi 2016. július 19-én a büntetés-végrehajtási intézet zárkájában szóváltásba keveredett az egyik sértettel, majd órákon keresztül ütötte, rúgta őt. A vádlott felszólította a zárkában tartózkodó másik sértettet, hogy ő is vegyen részt a bántalmazásban, mert ha ennek nem engedelmeskedik, akkor őt is megveri. Hogy fenyegetésének nyomatékot adjon, a másik sértettet is megragadta, több alkalommal megütötte, ezért a másik fogvatartott is bántalmazni kezdte a korábban már megvert férfit. A vádlott arra is kényszerítette mindkét sértettet, hogy vetkőzzenek bokszeralsóra, táncoljanak a zárkában, egyikőjük nyakára pedig cipőfűzőt kötöttek, és négykézláb kutyaként kellett sétálnia. Mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.