Őrizetbe vették a pécsi lövöldözés gyanúsítottját

Az agresszív pécsi sofőr gumilövedékkel lőtt parkolóőrökre, majd megpróbált elmenekülni. Másfél órán belül elfogták.

MTI
2018. 03. 22. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették a szerdai pécsi lövöldözés még aznap elfogott gyanúsítottját, a támadó flóbertpisztolyát egy diósviszlói ingatlanban lefoglalták – jelentette be csütörtökön a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügy előzménye, hogy három parkolóőr egy személyautót akart ellenőrizni szerda délután a pécsi Lánc utcában. Az autó sofőrje ezt nehezményezte – tettlegességig fajuló vita alakult ki,  és  gyanúsított megütötte az egyik őrt. A sofőr ezután elővett egy flóbertpisztolyt, gumilövedékekkel több lövést is leadott rájuk, majd elmenekült.

Nem jutott messzire: a 32 éves pécsi férfit másfél órán belül elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A gyanúsított beismerő vallomást tett, a nyomozók pedig egy diósviszlói ingatlanban gumilövedék kilövésére alkalmas flóbertpisztolyt is lefoglaltak.

A  gumilövedékektől mindhárom parkolóőr megsérült, kórházba vitték őket. A Pécsi Újság ugyanakkor úgy tudja, hogy két parkolóőrnő és egyikük barátja szenvedett könnyű sérüléseket.

A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség csütörtökön kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.