Rendőrséghez fordult a betörő, mert a bűntársa kirabolta

Megverték a tolvajt, aki nem szólt a társának, hogy zsebre tett 700 ezer forintot a közös betörés során.

MN
2018. 03. 23. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán van olyan szerencséje a rendőrségnek, hogy egy betörő házhoz menjen a gyanúsításért, de most ez történt: egy 38 éves jánoshalmai férfi bejelentést tett a kiskunhalasi kapitányságon arról, hogy 28 éves ismerőse kirabolta.

Az már a nyomozás során derült ki, hogy mi áll a rablás hátterében, a sértettből pedig percek a gyanúsított lett. A rendőrség szerint a két férfi együtt tört be egy jánoshalmai ingatlanba, ahonnan a későbbi bejelentő társa tudta nélkül 700 ezer forintot és egy mobilt vitt el.

A cinkosát is kijátszó betörő szinte rögtön vásárolt magának egy autót a lopott pénzből, amiből ismerőse is rájött az árulásra. A 28 éves bűntárs március 21-én kora délután kérdőre a maga módján kérdőre is vonta a saját zsebre dolgozó tolvajt: késsel hadonászva követelte tőle a pénzt, és leszúrással fenyegette haragosát.

Ezután lefejelte a megfélemlített férfit, kiszúrta frissen vásárolt autójának egyik kerekét, majd a slusszkulcsot megszerezve távozott a kocsival. Nem sokáig örülhetett az elégtételnek, a kirabolt bűntárs ugyanis szinte rögtön feldobta őt (és ezzel saját magát is) a rendőrségen – a 28 éves támadót pedig pár órán belül elfogták.

Az ügy idősebb szereplőjét most lopással, a bosszúszomjas ismerőst rablással gyanúsítják – várhatóan mindketten előzetes letartóztatásba kerülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.