Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBAz időközi választások tanulsága 2022-re

Címke: Abdel-Azíz Buteflika

16 cikk 1/2 oldal

Abdel-Madzsid Tebbun volt kormányfő nyerte az algériai elnökválasztást

Az algériai választási hatóság bejelentette pénteken, hogy Abdel-Madzsid Tebbun korábbi miniszterelnök nyerte az észak-afrikai országban előző nap megtartott elnökválasztást, az előzetes eredmények alapján a szavazatok 58,15 százalékát szerezve meg.

Tüntetések közepette folyik az elnökválasztás Algériában

Feszült légkörben folyt csütörtökön az elnökválasztás Algériában a 20 évig kormányzó Abdel-Azíz Buteflika elnök lemondatását kiváltó tíz hónapos tiltakozó mozgalom után, a fővárosban nagyszabású tüntetés, Kabiliában pedig komoly zavargások voltak.

Az őrizetbe vételek ellenére ismét özönlenek az algériaiak az utcákra

Özönlöttek a tüntetők az utcákra pénteken Algír belvárosában annak ellenére, hogy előzőleg a rendőrség sok embert őrizetbe vett. A tiltakozók a hadsereg vezérkari főnöke által javasolt párbeszéd elutasítására buzdító jelszavakat skandálnak. A hatóságok közben szabadlábra helyezték a három hónapja rács mögött tartott Auf Hadzs emberi jogi aktivistát.

Bocsánatot kért a néptől a lemondott algériai elnök

Bocsánatot kért szerdán az algériai néptől az ország előző nap lemondott elnöke, Abdel-Azíz Buteflika. Eközben az algériai alkotmánytanács elfogadta lemondását, és üressé nyilvánította az elnöki széket, megnyitva az utat az átmeneti időszak előtt.

Lemondott Abdel-Azíz Buteflika algériai elnök

Lemondott Abdel-Azíz Buteflika algériai elnök a csaknem 20 éves uralma ellen hetek óta tartó tüntetések után – közölte kedd este az APS algériai állami hírügynökség.

Az algériai elnök a hónap végéig bejelenti lemondását

Algír belvárosában százak tüntettek az újonnan kinevezett ügyvivő kormány lemondását követelve. Egyelőre nem tudni, hogyan fog megvalósulni a hivatalos közleményben bejelentett átmeneti időszak.

Lemondásra szólították fel Buteflikát

Lemondásra szólította fel a kormánykoalícióban részt vevő Demokratikus Nemzeti Tömörülés (RND) Abdel-Azíz Buteflika elnököt szerdán.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …