Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: Peking

63 cikk 1/7 oldal

Komoly vizsga előtt áll Hszi Csin-ping

A kínai elnök karrierjének kezdete óta azon dolgozik, hogy a XXI. század Mao Ce-tungjává váljon. A hatalom-központosításnak azonban válság idején lehet megízlelni a nehézségeit, vélik szakértők.

Fordulat az EU és Kína viszonyában?

Mozgalmasnak ígérkezik az idei év az Európai Unió és Kína kapcsolatában, várhatóan ugyanis a két nagyhatalom több közös ügyben döntést hoz majd.

Egyre erősebbé válik Peking szorítása

Már fél élve zajlanak Hongkong ­utcáin az erőszakos tüntetések, márpedig a pekingi vezetésnek a jelek szerint fogytán a türelme.

Gázkamra

Késő ősszel, tél elején India fővárosa, a húszmilliós Újdelhi valósággal fuldoklik a szmogtól. A nagyvárosok között légszennyezésben világelső.

Trump ujja az atomgombon táncol

Akár fordulópontot is hozhat Washington Kína-politikájában egy új, a hongkongi tüntetéseket támogató jogszabály. A következő hetekben Donald Trump dönt a tervezetről.
63 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …