Algák segítségével üzemeltettek egy évig egy számítógépet

A kutatók algákat használtak arra, hogy egy éven keresztül folyamatosan energiával lássanak el egy számítógépet. A Cambridge-i Egyetem szerint a rendszer mérete egy ceruzaelem nagyságához hasonló – olvasható a Hirado.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 05. 17. 15:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektronikai eszköz töltéséhez használt algák természetes módon, fotoszintézis útján gyűjtik az energiát a napból – közölte a Cambridge-i Egyetem.

A kutatók úgy vélik, hogy a rendszer megbízható és megújuló energiaforrást jelenthet a kis készülékek energiaellátására. Elmondták, hogy a rendszer közönséges, olcsó és nagyrészt újrahasznosítható anyagokból készült – olvasható a BBC cikkében. 

A fotoszintetikus eszközünk nem merül le úgy, mint egy akkumulátor, mivel folyamatosan a fényt használja energiaforrásként– mondta Christopher Howe, a Cambridge-i Egyetem biokémiai tanszékének munkatársa.

Paolo Bombelli, a csapat egy másik professzora hozzátette, lenyűgözte őket, hogy a rendszer milyen következetesen működött hosszú időn keresztül, azt hitték ugyanis, hogy néhány hét után leáll.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.