időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Számítógépes játékokon keresztül támad egy csaló

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu
2022.11.26. 11:12 2022.11.26. 12:33
Számítógépes játékokon keresztül támad egy csaló

Kriptobányászprogramot rejtettek az MSI Afterburner módosított telepítőjébe.

Számítógépes játékosokat célzó csalási kampányról számoltak be a Cyble biztonsági cég kutatói, egy csaló az MSI Afterburner telepítőjébe rejtett szoftverrel próbál Monero kriptovalutát bányászni a számítógépeiken. 

A népszerű és ingyenes Afterburnerrel a videókártyák túlhajtására van mód, plusz némi állítgatás után valós idejű statisztikai adatok írathatóak ki vele a futó játékok felületére (képkockasebességre és a hardverek kihasználtságára kell gondolni).

A gamereket a keresőmotorok találati oldalain megjelenített hirdetésekkel, továbbá a keresési találatok manipulálásával próbálja felcsalni a hamis letöltési oldalakra.

A hamis webhelyekről letöltött telepítő az elvártnak megfelelően valóban felteszi a számítógépre az MSI Afterburnert, ám ezt követően egy vírusirtókat kikerülni próbáló cselt is bevetve megpróbálja letölteni és futtatni a kriptovalutát bányászó, kéretlen alkalmazást. 

Az MSI Afterburnert letölteni kívánóknak érdemes meggyőződniük arról, hogy a segédprogram hivatalos webhelyén kattintanak rá a Download gombra.

Az eredeti cikk Csaló támadja a számítógépes játékosokat címen olvasható az Origo.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.