Egymilliárd dollár kártérítést követel magának egy pilóta

Állítása szerint a Delta Airlines ellopta a pénzt spóroló mobilappját – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 16. 19:20
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes per kezdődött hétfőn az egyesült államokbeli Georgia államban, a Delta Airlines légitársaság egyik atlantai kapitánya egymilliárd dollár kártérítést követel a munkáltatójától. Craig Alexander pilóta szerint a saját százezer dollárjából kifejlesztett pár éve egy mobilalkalmazást, a QrewLive névre keresztelt szoftverrel hatékonnyá tehető a repülők személyzetének kommunikációja, mikor különböző körülmények miatt fejetlenség alakul ki a járatok törlése és késése miatt.

A pilóta szerint a mobilappjával drámaian csökkenthető ilyen esetekben a légitársaságok anyagi vesztesége, így bemutatta azt a Delta illetékeseinek. A vezetőknek állítólag nagyon tetszett, 2015-2016 között több megbeszélésre és demonstrációra is sor került, amelyek során nyilvánvalóvá tették, hogy a vállalat komolyan érdeklődik a mobilapp megvásárlása iránt.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Röviddel később viszont teljesen befejeződtek a tárgyalások, 2018 áprilisában pedig a Delta elérhetővé tette a saját Flight Family Communications mobilappját, ami Alexander szerint az ő megoldásának nyilvánvaló másolata. A pilóta üzleti titok ellopásával vádolja a munkáltatóját, és egymilliárd dollár kártérítést követel, állítása szerint a Delta ennyi pénzt már minden további nélkül megspórolt a lopottnak vélt mobilappal.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.