Egy palermói férfi lett Olaszország legidősebb diplomása

Munkáit egy 80-as évekbeli írógépen készítette és nyomtatott könyveket használt internet helyett.

Forrás: duol.hu2020. 08. 04. 10:50
null
könyvtár, könyvek Forrás: burst.shopify.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős olasz férfi lett Olaszország legidősebb diplomása, miután a palermói egyetemen letette utolsó vizsgáit is. A 96 éves Giuseppe Paterno az olasz hadseregben szolgált a II. világháború idején – írja az Origo.

Paterno alapszakon végzett történelem és filozófia tárgyakból. Egy átlagos ember vagyok, mint sokan mások – mondta a férfi a Reutersnek nyilatkozva, hozzátéve, hogy életkor tekintetében felülmúltam a többieket, de nem ezért csináltam.

2017-ben döntötte el, hogy beiratkozik és megszerzi a diplomát.

Munkáit egy 80-as évekbeli írógépen készítette és nyomtatott könyveket használt internet helyett. Azt mondta, hogy „ennyi, most vagy soha és így 2017-ben úgy döntöttem, hogy beiratkozom”.

Az idős férfi tudta, hogy egy kicsit késő van már a három éves képzéshez, de úgy gondolta, hogy „lássuk, sikerül-e”.

Paterno szegény családba született a nagy gazdasági válság előtt, majd csatlakozott a hadsereghez és szolgált a II. világháborúban – olvasható a Fox News oldalán.

A középiskolát csak a háború után tudta befejezni, majd folytatta a munkát a vasútnál, megházasodott és családot alapított. Miután túlélte a gyerekkori szegénységet, a háborút és most a járványt, részt vett a diplomosztó ünnepségen a családjával, tanáraival, valamint fiatalabb hallgatótársaival.

Francesca Rizzuto szociológia professzor példaként állította Paternót a fiatalabbak elé, aki júniusban tette le utolsó szóbeli vizsgáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.