Modernizálják Párizs ékességét

Elkezdték Párizs első számú jelképének, az Eiffel-toronynak a felújítását és modernizálását 2012-ben, a munkálatok 2013 végéig is eltarthatnak.

2012. 08. 01. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vonzerő, megközelíthetőség és tartós fejlesztések”: többek között ez a három a legfőbb irányvonala annak a felújításnak, amelyet a francia idegenforgalmi miniszter, Sylvia Pinel kezdeményezett a világ egyik leglátogatottabb műemlékének, a párizsi Eiffel-toronynak a modernizálásával. A 2012 áprilisában kezdődött munkálatok a tervek szerint egészen 2013 végéig eltartanak majd, de a látványosság a felújítás alatt is mindvégig nyitva áll a látogatók előtt.

Sylvia Pinel szerint az Eiffel-torony első emeletének modernizálása kiválóan tükrözi Párizs városának dinamizmusát és célkitűzéseit. A megújuló szint ugyanis a felszerelt napelemnek és szélerőműnek köszönhetően környezetbarát lesz, továbbá a látogatók egy üvegpadlón keresztül 57 méter magasról is gyönyörködhetnek a városban.

A felújított emeleten többek között helyet kap egy olyan étterem is, amely a különböző vastagságú pénztárcával érkező látogatók igényeit igyekszik majd kiszolgálni, és minél több vendég számára biztosítani a páratlan kilátás által nyújtott élményt.

A felújítás azonban némileg megnehezíti a turisták helyzetét: az 1889-ben épült monumentális emlékműnek jelenleg egyetlen felvonója működik csak a háromból, valamint a modernizálási munkálatoknak köszönhetően a pénztáraknál is óriási sorok torlódnak fel, így két óráig is eltarthat, mire az érdeklődők feljutnak a toronyba – írják az Eiffel-torony hivatalos honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.