Öt étel, ami gyorsítja az öregedést és öt, ami fiatalít

Elég csak odafigyelni az étrendünkre, hogy ne öregedjünk túl gyorsan kívül és belül.

2013. 12. 13. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosan meglepő, de azt láthatjuk viszont a tükörben, amit megeszünk.

Az alacsony minőségű ételek, mint például a transzzsírok, gyulladást okozhatnak a szervezetben. Az öregedés pedig alapjában véve egy krónikus gyulladásos állapot – mondta dr. Timothy Harlan, a Tulane Orvosi Egyetem tanársegéde. Idősebbnek nézhetünk ki csak azért, mert rossz ételeket eszünk? Igen, de még mennyire!

Például a túl sok cukor és feldolgozott szénhidrát fogyasztása (ilyen a tészta, a kenyér és a sütemények) a bőr kollagéntartalmának csökkenéséhez vezethet. A kollagén pedig többek között azért felel, hogy a bőr friss legyen és ellenálljon a ráncosodásnak – emelte ki Andrea Giancoli, a Kaliforniai Állami Egészségügyi Tanácsadó Központ diabetikus tanácsadója. Ráadásul ezek a gyulladásokat generáló élelmiszerek a teljes egészségi állapotunkat rossz útra vezetik. Szoros kapcsolat fedezhető fel a rossz ételek és a szívbetegségek, illetve a cukorbetegség között.

Más élelmiszerek, mint például a gyümölcsök és a zöldségek, jót tesznek a bőrünkkel. Íme öt étel vagy ételcsoport, amit ki kellene tiltanunk az étrendünkből, és öt, amit be kellene vezetni.

Hogyan kell étkezni, hogy 100 évig éljünk?
Mit együnk, hogy megőrizzük agyunk egészségét?

Az állóképességi sportok a test fiatalságának forrásai

Válasszuk a mediterrán típusú étrendet – mondja dr. Timothy Harlan. A zöldségek, a gyümölcsök, a teljes magvak, az alacsony zsírtartalmú étrend és a szárazabb húsok segítik a gyulladások elleni küzdelmet és azt is, hogy fiatalosabban nézzünk ki.

A táplálkozási szakértő szerint a teljes, minél természetesebb ételek, például az almalé helyett a friss alma fogyasztása sokkal célravezetőbb.

Íme öt olyan étel, amelyből rendszeresebben és többet kellene ennünk:

A legfontosabb az étrendünkben természetesen a változatosság, de közben ügyeljünk arra, hogy étkezési szokásainkat tudatosan a felvázolt irányba tereljük.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.