Itt az aranyba áztatott fehérbor

A bor alkoholmentes, egyesek szerint jobb, mint a sima üdítőital.

tt
2014. 09. 14. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 karátos, ehető aranyból készült levélkék a habzóbor karcsú palackjainak alján úszkálnak. „Az aranyos adaléknak semmi egyéb oka nincs, csak frivol, fantasztikus és nagyon Dubaj” – mondta Tony Colley, az italt forgalmazó Lootah Premium Foods vezetője.

Az aranyleveles palackokat néhány hete kezdték árulni a Bystro étteremben. Néhány hónapja kínálnak alkoholmentes bort, és a vendégek szeretik, mert „kellemesebb a steak mellé ezt inni, mint kólát” – magyarázta a vendéglő tulajdonosa, Josh Benson. A Lussor márkájú, alkoholmentes fehér- és vörösborokat a spanyol Dismark Products készíti, spanyol borvidékekről származó szőlőből. Az alkoholt német vákuumtechnológiával vonják ki az italból.

Az iszlám vallás tiltja az alkohol fogyasztását, de az egyes muzulmán országokban nem egyformán tartják be ezt a szabályt, és az Egyesült Arab Emírségek hét tagállama is különbözőképpen alkalmazza. A liberális Dubajban az engedéllyel rendelkező helyeken, például a szállodák bárjában alkoholt is felszolgálnak. A konzervatívabb Sardzsában tilos a fogyasztása. Jelenleg havonta 26 ezer üveggel rendelnek a Lussor boraiból, ezek közt fehér-, vörösbor és aranyleveles is található. A márka fő fogyasztói az Arab-öböl térségének lakói – mondta Colley, a bor forgalmazója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.