Erősítő gyakorlatok ülőmunkát végzők számára + videó

Az ülőmunkát végzők inaktív életmódjából eredő nyak-, a hát- és a derékfájás elkerülhető és visszafordítható.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 12. 06. 15:55
null
Illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülőmunkát végzők esetében nagyon fontos, hogy erősítsék a törzsizomzatot, így elkerülhető a nyak-, a hát- és a derékfájás, vagy már fennálló probléma esetén enyhíthetőek a kellemetlen panaszok – írja a diétaésfitnesz.hu cikke.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Az inaktív életmód igen rossz hatást gyakorol a mozgásszervrendszerre. A rendszeres testmozgás, valamint a hajlékonyságot, rugalmasságot, stabilitást és a mobilitást fejlesztő gyakorlatok segítenek elkerülni az ülőmunka miatt kialakuló problémákat, és megerősíteni az érintett területeket. Hegedüs Dóri személyi edző mutat néhány hatékony gyakorlatot.

Tartson velünk, nézze meg a videót!

Korábbi cikkeinkben is az ülőmunkát végzők számára adtunk tippeket

Béres Alexandra és a Fitpuli segít túlélni a bezártságot: A 2-3 perces videók egy komplett edzésprogramot adnak ki. Mostanra bárki rájuk kattinthat, aki mozogna.

Tartásjavító gyakorlatok az egyenes hátért: Aki rendszeresen elvégzi ezt a néhány gyakorlatot, szebb tartással, egyenes háttal és magabiztosabb megjelenéssel bír majd, ráadásul a hátfájás ellen is sokat tesz.

Nem elhanyagolható – Fókuszban a lábizomzat: Az x- és az o-láb korunkban gyakori probléma, egész életünkre hatással lehet az elhanyagolt lábizomzat.

Az aktív életmód és gyaloglás élettani hatásai: Az aktív életmód, a rendszeres testmozgás sok pozitív előnnyel bír, többek között a vastagbéltumor és az epehólyag különféle megbetegedéseit is segíthet megelőzni. De vajon mi számít aktív életmódnak? Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus írásából kiderül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.