Ha szeretnénk fittebbek és egészségesebbek lenni a mindennapokban, fogadjuk meg a dietetikus tanácsait a felesleges kalóriák elkerülésére és jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

1. CSAK VÁLTOZATOSAN!
Minél változatosabb az étrendünk, annál hálásabb lesz a szervezetünk. Ráadásul, ha sokszínűen táplálkozunk, a nassolnivalóhoz is kevesebbszer nyúlunk. Együnk egyik nap teljes kiőrlésű tésztát, a másik nap halat, majd csirkét. Fontos, hogy zöldségek és gyümölcsök is mindennap szerepeljenek az étrendünkben. Adjuk meg a módját, ne kapkodva ebédeljünk az íróasztalnál, hanem ugorjunk el a kollégákkal a közeli étkezdébe, ahol minden falatot kiélvezve beszélhetjük meg az aznapi érdekességeket.
2. EGYÉL, AMIKOR ÉHES VAGY!
Amennyiben két főétkezés között úgy érezzük, hogy korog a gyomrunk, kapjunk be pár falatot, mert később sokkal nagyobb mennyiséggel tudjuk csak csillapítani az étvágyunkat – tanácsolja Horváthné Fejes Lívia, a hévízi NaturMed Hotel Carbona dietetikusa. Ilyenkor pedig óhatatlanul is hozzácsapunk a napi menünkhöz egy szelet sütit és egy cukros üdítőt, hiszen úgy érezzük, megérdemeljük, mert egész nap alig ettünk. Ha pedig hamar fáradtnak érezzük magunkat evés után, akkor figyeljünk oda, hogy olyan ételeket válasszunk inkább, amelyek lassan emelik meg a vércukorszintünket. Amennyiben 2-3 óránként megfelelő ételeket fogyasztunk, elkerülhetjük, hogy a vércukorszint ingadozás miatt nassolni kezdjünk.
3. NEM KELL LEMONDANOD AZ ÉDES KÁVÉRÓL!
Egyszerű kalóriacsökkentő tipp, ha a kávénkba vagy teánkba használt cukrot vagy mesterséges édesítőt lecseréljük egy egészségesebb édesítőszerre. Remek alternatíva például a nyírfacukor (xilit), a stevia, az eritritol vagy az agave szirup. Akár kísérletezhetünk is, melyik számunkra a legjobb változat. Ráadásul a mértékkel fogyasztott kávé (napi maximum 3 csésze) szintén segít formában tartani minket, ugyanis meggyorsítja az anyagcserét, így segíthet a fogyásban is.