Impozáns tornacsarnok épül Kiskőrösön

Megkezdődött a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új tornacsarnokának építése, közel 900 millió forint állami támogatásnak köszönhetően – közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 01. 15. 14:34
null
Kiskõrös, 2017. február 12. A város központjában a Petõfi téren látható, Petõfi Sándor több, mint 2 méteres talapzatra állított bronzszobra. Alkotója Szentgyörgyi István, 1927 - ben készült munkája. A költõ kezében lantot és kardot tart. A szobor mögött Kiskõrös város Polgármesteri Hivatal épülete látható. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre

Megkezdődött a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új tornacsarnokának építése, közel 900 millió forint állami támogatásnak köszönhetően – közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

Papp Gyula elmondta: az új kiskőrösi tornacsarnok az Árpád utcában, az iskola és a kollégium közötti területen épül fel, de megközelíthető lesz az utcáról és az iskola felől egyaránt.

A kétszintes, mintegy 1800 négyzetméteres sportlétesítményben egy szabvány kézilabdapálya és a hozzá funkcionálisan kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet.

A tornacsarnok alkalmas lesz az iskolában tanulók testnevelésóráinak, sportköreinek, tömegsport- és egyéb iskolai rendezvényeinek lebonyolítására, de a városi sportegyesületek is használhatják majd – emelte ki.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója emlékeztetett: a kiskőrösi iskola korábbi tornatermét az 1970-es években, az akkori tanulók és oktatók építették fel. Az eltelt 50 év alatt az épület állapota azonban rendkívül leromlott, így néhány éve le kellett bontani.

A kiskőrösi iskola új tornacsarnokának felépítésére az intézmény összességében 886 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A sportlétesítmény várhatóan szeptemberre készül el.

Borítókép: Petőfi Sándor tér, Kiskőrös (Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.