Franciákat vert kenterbe a Rózsavölgyi csokoládé

Csiszár Katalin és Szabad Zsolt chuao-csokoládétáblája kapta az elismerést.

MNO
2016. 02. 10. 20:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a francia rendezésben, francia zsűritagokkal zajló csokoládéversenyre nevezni nem lehet: a zsűri dönt, kiket hív meg. Az előzetes szelekciók után olyan nevek maradtak fenn a rostán, mint Alain Ducasse, Amedei, Pralus, Bonnat, Morin, Gilles Colen, Ara, Willie’s, Domori – teszik hozzá.

Csiszár Katalin és Szabad Zsolt manufaktúrája, a Rózsavölgyi Csokoládé évek óta hozza haza külföldről a díjakat. A portálon megjelent interjúból kiderül: a zsűri azt emelte ki a csokoládéjukban, hogy rendkívül hosszú lecsengésű, semmi nem fátyolozza el az erjesztésből érkező gyümölcsösséget, a bab eredeti karakterét. Ez a karakter – criollo lévén – tejszínes-mogyorós.

Az alapanyagaik már rendben vannak, ezután inkább a csokoládé „egyéb” felhasználásaira koncentrálnak – hangsúlyozta Csiszár Katalin. „Szeretnénk kitágítani a látóhatárt, hogy mi mindent művelhetünk a csokoládéval. Szeretném rádöbbenteni a vásárlóinkat (bár ők már rájöttek) és a séfeket, cukrászokat, hogy minden a csokoládén múlik. Hiába a fennkölt, kifinomult ízesítés és csodatálalás: ha rossz maga a csokoládé alapanyag, utoljára a gyenge alapíz cseng le az ember szájában” – olvasható a Gault & Millau-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.