A Costes nyerte el a Volkswagen-Dining Guide Az Év Étterme díját – írta meg a Propeller. A Michelin-csillagos étterem az értékelések során 93 pontot kapott, ezzel harmadszorra nyerte el a neves díjat. A zsűri értékelésében kiemelte, a Costes Magyarország egyik legstabilabb konyhája, amely kívül, sőt felette állt a 2016-os évben a Michelin-csillagos magyar éttermekben történt „mozgolódásoknak”. A legígéretesebb étteremnek járó díjat a Babel Budapest kapta. Az Év Szakácsteljesítménye díjat pedig a Bocuse d’Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes – vehette át.
Az ország tíz legjobb étterme közé a Costes után sorrendben a Babel Budapest, az Onyx, a Borkonyha, a Costes Downtown, az Olimpia, a Salon, a St. Andrea Borbár, az Arany Kaviár és a Mák került.
A Dining Guide Az Év Étterme díja tizenharmadik alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés a hely hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.
A zsűri elnöke, az összesen három Michelin-csillagos séf, Giancarlo Perbellini társaival titokban tesztelte a számukra előválogatott húsz éttermet, ezután döntötték el a legjobb tíz sorrendjét. Segítségére volt a tavalyi zsűri elnöke, Nicola Portinari, a két Michelin-csillagos La Peca étterem tulajdonosa, valamint Fausto Arrighi, a Michelin korábbi igazgatója.
A fine dining éttermek mellett street-food-kategóriában is nyerteseket avattak. Az Év Street Food Díját a Kemencés Pizzéria érdemelte ki. A Év Ifjú Séftehetsége díjat Garai Ádám, az Olimpia séfje vette át. Az Év Innovatív Konyhája díj birtokosa 2017-ben a Mizsei János séf által vezetett Mák étterem konyhája. Az Év Séfje díj Sárközi Ákosnak, a Borkonyha séfjének járt. Az Év Legígéretesebb Konyhája díjat a Babel Budapest kapta, mely éttermet két konyhafőnök, Langer Gábor és Veres István közösen vezet.