Szent Patrik napja – koktélreceptekkel

Ha nagyon megünnepelné Szent Patrik napját, de nem tudja mivel, segítünk!

MNO
2017. 03. 17. 3:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent Patrik keresztény térítő volt, 16 éves kora körül ír portyázók fogták el Britanniában, és Írországba vitték magukkal rabszolgának. Hat év után megszökött, és hazatért családjához. Később felszentelt püspökként tért vissza Írország nyugati és északi vidékeire. Már a hetedik században Írország védőszentjeként tisztelték.

Nem tudjuk, ő maga helyeselné-e, de ünnepén nagyítóval kell keresni a józan íreket a gyönyörű, zöld országban. A BBC is készül a pénteki ünnepre, ennek jegyében öt, a Guinnessre alapozott koktélreceptet közöl:

1. Purple Guinness

Töltsön 440 ml dobozos Guinnesst egy korsóba, és adjon hozzá 50 ml kis fekete ribizli szörpöt. Fogyassza egészséggel!

2. Guinness Martini

Töltsön 50 ml rumot egy korsóba, hozzá egy kis jeget, majd 25 ml hideg presszókávét, 25 ml vodkát, 25 ml kakaót és 100 ml Guinnesst. Keverje addig, amíg a korsó kívül is hideg lesz. Töltse szét két martinis pohárba, és élvezze!

3. Forralt Guinness 

Töltsön 500 ml almalevet, 440 ml dobozos Guinnesst, 1 fahéjrudat és 1 csillagánizst egy serpenyőbe, és melegítse közepes hőmérsékletre. Mehet bele egy kis méz is, keverje el, majd szedje ki az egész fűszereket. Az italt töltse négy felmelegített pohárba. 

4. Black Velvet

Egy pezsgőspoharat töltsön meg félig sörrel, majd pótolja ki hideg pezsgővel.

5. Fekete orosz

Töltsön 25 ml kávélikőrt, 25 ml vodkát és 100 ml kólát egy pohárba, és tegyen hozzá jeget. Lágyan keverje el, töltse fel 100 ml Guinnessel, és adja hozzá egy kifacsart lime levét.  

Boldog Szent Patrik-napot!

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.