Még kevesebb lesz a kakaó a Nutellában

A fogyasztóvédők szerint így már alig lesz benne, tejpor viszont több.

MN
2017. 11. 07. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtej-port tartalmaz. „Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték” – írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.

A Ferrero a hét elején közölte, csak „finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is. „A minőség változatlan maradt” – hangoztatta a cég, hozzátéve, hogy az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.

A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat. A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.

A Ferrerót számtalan bírálat érte az elmúlt években amiatt, mert pálmaolajat használ a Nutellához, ezzel pedig nagyban hozzájárul az erdőirtáshoz. A terméknek 31,6 százaléka zsír, döntően pálmaolaj.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.