Több villányi bort is visszahív a Sauska Pincészet

Engedélyezéstechnikai jellegű problémát tárt fel a Nébih.

MN
2017. 12. 05. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több villányi bort is visszahív a Sauska Pincészet – derül ki a Facebookon közzétett közleményből.

Az írás szerint a villányi borászatukban a Nébih egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezéstechnikai jellegű problémát tárt fel bizonyos palackos tételeknél, amelyeket átmenetileg vissza kell vonniuk a kereskedelmi forgalomból. A döntésről értesítették partnereiket, akik megtették a szükséges lépéseket.

A pincészet leszögezte: a Nébih jegyzőkönyve alapján a villányi borászatot érintő visszahívás engedélyezéstechnikai jellegű, és az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi, valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben.

„Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk, és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg. Mindannyian azon dolgozunk, hogy az ellenőrzés után az érintett tételek mihamarabb visszakerülhessenek a boltokba és a borkedvelők asztalára” – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy a hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, és ott mindent rendben talált. „Tokaji boraink és pezsgőink, valamint a rendben lévő villányi tételeink változatlanul elérhetők” – szögezték le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.